sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tammikuun arkea Vilppukujalla

Vilppukujalla juhlittiin joulua, uutta vuotta ja loppiaista hyväksi koettujen perinteiden mukaan: talot oli koristeltu niin sisältä kuin ulkoa juhla-asuun, oli syöty juhlavasti ja nautittu sukulaisten ja ystävien tapaamisesta. Tammikuu toi tullessaan ihanan arjen, johon jokaisen oli helppo siirtyä... omalla tavallaan.
Thelma otti kutimen käteensä ja rupesi neulomaan rakkaalle Herbertilleen kaulaliinaa pakkasten varalle.

Linda päätti tutkailla talon liinavaatevarastot ja järjestää ne uuteen uskoon. Joulupukki oli tuonut uusia ihania lakanoita, tyynyliinoja ja pyyheliinoja, joten nyt oli aika katsoa mihin huonokuntoiset entiset laitetaan. Linda otti varaslähdön kauppojen jokakeväisiin "valkoviikkoihin", jolloin mainoksia tulvii joka tuutista ja suorastaan kehotetaan laittamaan liinavaatevarastot uusiksi.

Vilppukujan väki voi ostaa Paavon Puodista joka päivä Leppäsen leipomon herkullista leipää,
mutta aika ajoin pyöräytetään kotona kunnon ruistaikina, josta leivotaan leipää, karjalanpiirakoita ja herkullista lohipiirakkaa.
Omatekoiset leipomukset menevätkin sitten kuin "kuumille kiville"....
ja mikä ihana tuoksu niistä tuleekaan.

Naisväki palaa taas Koivukujan koulun liikuntasaliin jokaviikkoiseen jumppailtaansa.
Näyttäisi siltä, että hypinnaruilla annetaan kyytiä vyötärölle kertyneille kiloille.

Tytöt ovat päättäneet tulla yökylään Vilppulaan ja valvoa ainakin kahteentoista asti. Saattaa olla, että vielä senkin jälkeen kuuluu iloisia naurunpyrskähdyksiä peittojen alta. Heillä on yhdessä mukavaa, touhua ja tekemistä riittää.

Nukkekoti on aina yhtä suosittu. Talon sisustamisessa riittää puuhaa jokaiselle tytölle: välillä vaihdetaan seiniin uusia tapetteja, neulotaan Jive-langasta mattoja ja neulotaan pieniä kaulahuiveja nukeille.

Aamulla nukutaan pitkään ja nautitaan yhdessä laitettu aamupala. Isossa tarjoiluvadissa on eilen paistettuja karjalanpiirakoita...nam.

Jatta ja Jukka osaavat nauttia vapaahetkestään kirjojen parissa. Silloin vetäydytään musiikki/kirjastohuoneeseen, jonne eivät lasten äänet kuulu. Mikä rauha! Taustalla voi välillä soida hiljainen musiikki, aina ei sitäkään.
Joululahjaksi saadut kirjat vievät mennessään...

Antonio ja Hilppa ovat päättäneet auttaa pienten lasten hoidossa aina, kun ovat käymässä Vilppuloiden luona Milanosta. Lisäkäsiä tarvitaan, tuumivat Jatta ja Jukka. Muutenhan alakerran kirjastohuoneeseen ei noin vain voi mennä lukemaan, kuten tänään.

Gun nautti vaahtokylvystä ja rentouttaa oloaan. Taapero puolestaan harjoittelee kuivana olemista sinivalkoisella posliinillaan.

Paavon Puodin tammikuu alkoi paavomaiseen tapaan hauskoilla ideoilla. Uusi iloisenpunainen postilaatikko ei ole vain puotiin tulevaa virallista postia varten, vaan myös asiakkaita varten. Se toimii ns. idealaatikkona tai toivelaatikkona. Jos kaipaat liikkeeseen uusia tuotteita, voit kirjoittaa toiveesi paperille ja sujauttaa sen lootaan. Tai kenties haluat pitää puodin terassilla juhlan, johon haluat tarjoilu- tai ohjelmaehdotuksia....viesti Paavolle...hän kyllä järjestää!

Ja mitä nuo liikkeen edessä olevat porkkanat ja raastin sitten ovat? Niillä Paavo muistuttaa asiakkaitaan lähitiloilta tulleiden kasvisten ja juuresten terveellisyydestä ja saatavuudesta.
Vallan ihana tuo meidän Paavon Puodin PAAVO !

10 kommenttia:

  1. Mukavasti ja rattoisastihan arki on lähtenyt,näin pyhien jälkeen siellä Vilppulassa,oikein mukavaa tammikuun jatkoa:)

    VastaaPoista
  2. Ritva hei ja kiitos!
    Arki tuntuu taas niin hyvältä sekä
    Vilppulassa että täällä omassa kodissani.
    Iloitaan arjesta ja tammikuusta!

    VastaaPoista
  3. Todellakin mukavan näköisesti on arki alkanut Vilppulassa. Toivottavasti jatkuu samanlaisena pitkään :)

    VastaaPoista
  4. Lotte hei!
    Sinulle mitä iloisinta eloa ja oloa
    somaan nukkekotimaailmaasi
    ja tietysti omaan elämääsi.

    VastaaPoista
  5. Hei! Miten ihmeessä vasta nyt löydän blogisi ja ihanan tapahtumarikkaan Vilppulan?? Nimi vaikuttaa tutulta, mutta Vilppulan elämä ja asukkaat eivät sitä taida olla kuitenkaan. No, ehtiihän sitä vieläkin tutustumaan oikein ajan kanssa mitä täällä oikein touhutaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anja ja tervetuloa tänne
      Vilppukujan maisemiin !
      Täällä elellään toimeliasta arkea
      iloisia juhlia unohtamatta.
      Vuoden kulkuun mahtuu monenlaista
      tapahtumaa.

      Poista
  6. Mukava oli taas viettää hetki raikkaassa ja kauniissa Vilppulassa. Hyvää vuoden jatkoa!

    VastaaPoista
  7. Aivan mielettömän ihania minejä olet tehnyt, upeaa työtä!!
    Blogistani löytyisi sinulle jotain http://villasofiina.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos TanttaRalla muistamisesta!
      Ilo ilo ilo!
      Asta

      Poista