keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Sinisen talon sinivalkoinen keittiö

Sinisen talon isäntäpariskunta Paula ja Mikko ovat istahtaneet uuteen valoisaan keittiöönsä kello viiden teelle. Maukas haudutettu yrttitee maistuu leppeältä posliinikannusta tarjoiltuna. Paula on ostanut Paavon puodista kauppareissullaan ison valkoisen ruusun Mikon-päivän kunniaksi. Onnea kulta, Paula herkistelee siipalleen. Herkullinen juustokakku on vielä tekeytymässä jääkaapissa, mutta sekin tuodaan kohta tähän herkkuhetkeen.Yhteinen kahdenkeskinen hetki teekupposen ääressä rentouttaa työpäivän jälkeen. Vaihdetaan tietysti päivän kuulumiset ja mietitään mitä tehtäisiin perheen kanssa tulevana viikonloppuna.

Paula oli varannut kuukausi sitten ajan maton kutomiseen Taitokorttelista. Onneksi yhdet mattopuut olivat vapaana, ja näin hän sai tehtyä sinivalkoraitaisen maton raikkaaseen keittiöönsä. Verhot hän hurautti Singerillään pikapikaa, ja tunsi yleisilmeen olevan kodikkaan. Tapetointi on vielä edessä, mutta kaikki ajallaan. Kulta ja Muru istuivat tyytyväisinä keittiön nurkassa oman sinivalkoisen korinsa lähellä vartiossa. Tämä on meidän ikioma alue, äläpä kuvaaja tule lähemmäksi kamerasi kanssa.

Sinisessä talossahan on Koivukujan koulu vuokralla, joten seuraavassa postauksessa on ilo tutustua opettajanhuoneeseen, jossa porisee kahvi joka välitunti, ja jossa vaihdetaan päivän ajankohtaisimmat kuulumiset.
Niin, ja siellä tietysti kukkii myös huumori ja nauru raikaa välillä vallan hillittömästi.

11 kommenttia:

 1. Hauskat kuvat piristivät päivääni, kiitos niistä. Kuinka mukava harrastus - ja sivusto!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos sinulle viestistäsi! Mukava, että onnistuin piristämään sinua.

  VastaaPoista
 3. Kaunis keittiö! Sininen ja valkoinen on aina yhtä raikas yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 4. Hei Lotte, sinä aina muistat kurkistaa sivuilleni. Sinivalkoinen on niin suomalainen juttu, että se toimii nukkekodissakin.

  VastaaPoista
 5. Kiva keittiö niin rauhallisen oloinen,että siellä varmasti tee maistuu

  VastaaPoista
 6. Ihana teehetki ihanassa keittiössä!

  VastaaPoista
 7. Hei Maija ja Pikkusisko, teille tervehdys! Nautitaan höyryävää teetä syksyn pimeinä ja kylmenevinä iltoina.

  VastaaPoista
 8. Niin ihanan harmonista ja kaunista!

  VastaaPoista
 9. Onpa ilo istahataa mukaan teelle. Keittiö on oikein raikkaan ja kodikkaan oloinen. Sinivalkoinen on niin kotoisa yhdistelmä, puhdas ja selkeä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos sinulle minimami.Pienikin voi olla kaunista, ja senhän me minimaailman väki tiedämme.

  VastaaPoista
 11. Marelle lämmin kiitos käynnistä!

  VastaaPoista