perjantai 10. syyskuuta 2010

Syksy Villa Vilppulassa ja Koivukujan koulussa

Syksyn kuulaus ja silmiä hivelevä väriloisto oli tullut ajallaan Villa Vilppulan ja Koivukujan koulun ympäristöön. Syyskuu on koulussa perinteisesti luontoretkien aikaa. Niin myös täällä Klaaran koulussa Koivukujalla.

Retkipäivä oli kaunis, lämmin ja puolipilvinen. Edellisviikolla oli sovittu, että lähdetään tutustumaan koulun ympäristöön, ja samalla pidetään myös alueen siivoustalkoot. Jokaisen tuli kantaa kortensa kekoon. Oli haravointia, roskien keruuta, syyskasvien tuntemusta, sienitietoutta ja mukavaa yhdessäoloa eväitä nauttien.

Tämä on sitä oikeaa yhteishengen luomista luontoäidin helmassa!!

Klaara-rehtori oli pirtsakka näky talkoojonossa porkkanakori käsivarsillaan. Hän innosti joukkojaan katsomaan luontoa avoimin silmin ja kaikein aistein. Miettikää miten helppoa on heittää auton ikkunasta kaikki roskat luontoon. Luontohan on niin " isosuinen" roskakori, että sinne jokainen osuu. Eikö olekin ikävä katsella näitä roskaisia tienvarsia? Pulloja, karkkipusseja, tölkkejä ja jopa maitotölkkejä siellä täällä. Tosi surullista, sanoo Klaara.

Tämä reipas porukka päätti siistiä koulun lähialueen tienvarret roskista ja lupasi olla roskaamatta. Päätettiin myös pitää jätteiden kierrätysviikko koulussa. Tutustutaan kaupungin jätepisteisiin, ja mietitään miten omassa koulussa voitaisiin toimia jätteiden suhteen mahdollisimman ekologisesti. Asiasta puhutaan myös vanhempainillassa, joten tarkoitus on saada kodit mukaan.


Kyllä tämä retkipäivä luokkatunnit voittaa, kuului joku huikkavan ääneen. Siitä ei ollut epäilystäkään. Oppilaiden ilmeet kertoivat kaiken. Joukossa oli innokkaita puurtajia iloisine ilmeineen. Milloin päästään uudelle retkelle? Vieläkö tänä syksynä? Istutettaisiinko tulppaanin sipuleita koulun pihaan? Entä jos jokainen luokka istuttaisi oman nimikkopuun? Ehdotuksista ei ollut tulla loppua.

Opettajilla oli iloista kerrottavaa: koulun määrärahoista voidaan osa käyttää koulualueen kaunistamiseen. Siispä heti huomenna tehdään kukkasipuleiden ja puun taimien tilaus. Samalla mietitään mitä leikkitelineitä pihaan voitaisiin hankkia kaikkien iloksi.

Retkipäivä oli puuhakas ja kaikin puolin onnistunut. Se päättyi iloisiin yhteislaulutunnelmiin. Laulattajana oli tietysti musiikinmaikka, jonka svengaava tyyli oli hilpeätä katsottavaa.
Tältä retkeltä jäi jokaiselle reppuun iso määrä iloa, tietoa ja myös taitoja.


4 kommenttia:

 1. Voi miten hauska tarina ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos minimami. Lasten riemulla ei ollut rajoja luontoretkellä. Ilolla on tapana tarttua.
  :)

  VastaaPoista
 3. Ei voi muuta kuin suuresti ihastella mahtavaa retkipäivää!

  VastaaPoista
 4. Pikkusisko: Mukava, että pääsit mukaan retkellemme.
  Terveisin Koivukujan koulun retkeläiset.

  VastaaPoista