torstai 12. maaliskuuta 2015

Cafe Kaarina

Maaliskuun 12. päivä on ollut ihanan aurinkoinen ja keväinen. Lumi on saanut kyytiä, ja lämpöasteitakin tänään on ollut reilut 5. Vilppukujan lapset päättivät koulun jälkeen kipittää lähiön uuteen kahvilaan, Cafe Kaarinaan. Portaissa oli tungosta, piti juosta lähes kilpaa talon toiseen kerrokseen. Ihanaa, ihanaa, siellä saadaan jätskiä, huusi Maisa mennessään.

Jäätelöä, toden totta. Kaarina-rouva myy läheisellä maatilalla käsityönä tehtyä jäätelöä, josta tuli hetkessä hittituote. Jäätelö on tehty täysmaidosta, laadukkaasta kermasta ja kananmunan keltuaisesta. Tähän jäätelöön ei ole lisätty väri-  tai lisäaineita, vaan kotimaisia marjoja ja hyviä hedelmiä. Näistä aineksista on Kaarinan maukkaat jäätelöt tehty!

Totti-poika onkin nyt vaikean valinnan edessä. Mitähän noista valitsisin, hän miettii kuumeisesti. Myyntitiskissä on sen kymmentä sorttia, ja jäätelömaut vaihtelevat kausittain. Valikoimiin kuuluu vaniljaa, suklaata, minttua, kinuskia, banaania, kuusenkerkkää, valkosuklaata, salmiakkia, lakritsaa, appelsiinia, pistaasia, piparkakkua, toffeeta...uusia makuja testaillaan koko ajan. 
On siinä sortit poikineen!

Purukumiautomaatista on joka kerta saatava purukumi....

eikä juomakaappiakaan voi noin vain ohittaa. Sieltä voi valita Coca-Colaa, tuoremehua tai kivennäisvettä juomakseen. Ei liene vaikea arvata mitä tänään juodaan!

Tytöt vaihtavat kuulumisia uutuuttaan kiiltävässä kahvilassa. Tämä lasten ja nuorten kahvilahuone on väritykseltää punavalkoinen...välioven kautta pääsee aikuisten mustavalkoiseen kahvilahuoneeseen. Kaarina oli erityisen tarkka suunnitellessaan kahvilansa sisustusta. Pirteä ilme onkin ihastuttanut asiakkaita.


Touhukas Kaarina hoitelee toistaiseksi yksin kahvilaansa. Kiirettä pitää, mutta mukava asiakunta auttaa jaksamaan. Hyllyt pursuavat herkkuja ja asiakkaita on riittänyt. Kummun Sanomissa on ollut jo muutama mainos, mutta tässä lähiössä taitaa sana kiertää muutenkin.

Ystävykset Hilppa ja Margareta päättivät tulla päivittämään kuulumisiaan kahvilan takapöydän ääreen. Heidän mielestään tunnelma täällä on kodikas ja, ja asiakas tuntee olevansa lämpimästi tervetullut.

Leivokset ja kahvia leideille, olkaa hyvä!

Ennen kotiin lähtöä Margareta mietti vielä mitä lämpimäisiä veisi rakkaalle Heikilleen. Taidanpa ostaa ruisleivän ja perinteisen pullapitkon, hän pohtii ääneen. Kotona on vielä kokeiden korjuuta, hän muistaa yhtäkkiä ja sujauttaa paperipussiin  pari pääsiäismunaa. Ystävätapaaminen Hilpan kanssa rentoutti ja antoi lisäenergiaa. Huomenna menemme yhdessä joogaan Villa Valpurin ullakkohuoneeseen.

Cafe Kaarinan portaissa käy vilske. Vilppukujan väki iloitsee uudesta talosta Villa Valpurista ja sen tarjoamista palveluista.
Ylätasanteella oleva tersassi avataan muutaman viikon kuluttua, ja Kaarinalla onkin mielessä monta ideaa mitä terassilla tapahtuu kevään ja kesän aikana.

4 kommenttia:

 1. Ihana uusi kahvila, siellä on kiva ystäviä tavata. Nyt on ollut niin aurinkoisia päiviä kohtahan se terassi kausi alkaa. ♥

  VastaaPoista
 2. Juuri niin, Ritva. Aurinkoa on täälläkin kaivattu ja sitä saatu muutamana päivänä oikein kunnolla. Villa Valpurissa on sama tunnelma kuin itselläkin...kevään ja kesän kaipuu...antaa kummasti energiaa!

  VastaaPoista
 3. Mukavan oloinen kahvila. Ja paljon oli muutakin tutkittavaa samalla kertaa kun nautiskelin maukkaista jäätelöitä :)

  Oikein hyvää ja aurinkoista kevättä Vilppulaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mare keväisestä tervehdyksestäsi! Vilppulan väki on nauttinut tänään auringosta ja kantavista hankiaisista!

  VastaaPoista