tiistai 20. heinäkuuta 2010

Iloisia uutisia

Kaupungin päättäjiltä kantautui Villa Vilppulaan ja Siniseen taloon iloisia uutisia. Sinisen talon ulakkohuoneistoon tulee koulu! Peruskoulun 1-6 luokat. Opettajiksi on valittu Frimodigin pariskunta, Klaara ja Kurt Rovaniemeltä. Uuteen luokkahuoneistoon on jo tilattu pulpetit ja muutkin huonekalut, samoin osa koulutarvikkeista. Kirjathan on pitänyt tilata jo keväällä kaikille oppilaille alkavaa syyslukukautta varten.

Tieto koululuokasta tuli täytenä yllätyksenä. Sinisen talon isäntä Mikko Kumpuranta oli ilmoittanut, että heidän talonsa iso ullakkohuoneisto olisi vuokrattavissa harrastustiloiksi esimerkiksi teatterilaisille tai kudontapiirille. Se voisi toimia ns. innovaatiotilana. Se, että koulutuslautakunta oli kiinnostunut koulun vuokratilasta, oli mieluisa uutinen kadun lapsille. Totta tosiaan, yllätys se oli kaikille lähitienoon perheille. Nyt koulumatka lyhenisi, ja uusi koulu toisi mukanaan uudet tuulet uusien opettajien myötä. Jippii, hurraa, tuuletti Vilppuloiden Rasmus juostessaa kotipihassaan pallonsa perässä. Ei voi olla totta, oli Lotan ensireaktio kuultuaan asiasta.

Paikallislehdessä oli jo maininta uuden koulun aloittamisesta. Mainittiin myös, että koulu saisi oman nimen, vaikka se on osa kaupungin yhtenäiskoulua. Nimiehdotuksia otetaan kuulemma vastaan koulutoimistossa tästä päivästä lähtien. Niinpä kadun lapset päättivät kokoontua Vilppulaan "hätäkokoukseen" ja kantaa kortensa kekoon. Meidänhän pitäisi saada päättää oman koulumme nimi, innostui Tuure. Hän on uusi asukas Sinisestä talosta. Hienoa, että olit noin omatoiminen ja kutsuit porukat koolle, ihaili Vilppulan Jatta. Tuuressa on selvästi innostavaa toimeliaisuutta, joka näköjään tarttuu muihinkin.

Tässä koululaiset ovat katsastamassa koulun uusia tiloja. Kulta ja Muru seuraavat tyytyväisinä mukana. Haukahdustakaan ei kuulu. Seuraavanlaisia nimiehdotuksia heitettiin ilmoille: Kumpurannan koulu (talossa asuvan perheen sukunimen mukaan), Klaaran koulu (uuden naisopettajan Klaaran mukaan), Koivukujan koulu (kadun varrella on runsaasti koivuja) ja Horsmaniityn koulu (ympäristössä kasvaa kauniita aniliininpunaisia horsmia) . Tässäpä koululaisjoukon nimiehdotuksia, jotka Lotta kirjasi muistiin ja kiikutti pyöräillen koulutoimistoon. Kuultavaksi jää mikä nimi vie voiton.
Olisikohan vielä muita ehdotuksia?

4 kommenttia:

 1. Hyviä nimiehdotusia yllä!

  Viisikko alkaa täällä kuumeisesti miettimään omia ehdotuksiaan eli pysytään kuulolla :-)

  VastaaPoista
 2. Heissan Tiina!

  Vilppulan ja Sinisen talon väki jää odottamaan nimiehdotuksianne.

  VastaaPoista
 3. Pieni palkinto odottaa sinua:)Lähetätkö osoitteesi.Ihania ja osuvia nimiehdotuksia sinulla :)

  VastaaPoista
 4. Tilkkutiinalle tervehdys ja kiitos! Osoitetiedot lienevät jo perillä. Helleterveisin Asta

  VastaaPoista