sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Sininen talo

Heinäkuun helteisenä päivänä, lauantaina 17.7.2010, Villa Vilppulan naapuriin pystytettiin uusi talo. Lämpömittari näytti + 30 astetta, kuten se oli näyttänyt jo viimeiset kaksi viikkoa. Talon pystyttäjät hikoilivat, talon asukkaat hikoilivat ja koko ympärillä oleva yleisö hikoili.

Sininen talo näytti kauniilta, linnamaiselta. Herkkä harmaansininen ulkomaalaus yhdistettynä valkoisiin puitteisiin teki talosta raikkaan. Se sopii kauniisti Villa Vilppulan naapuriin, kuin olisi ollut siinä iät ja ajat.

Tavarat odottivat ulkona kantajia. Ne oli jo roudattu isosta muutoautosta ulos talon edustalle. Perhe muutti Jyväskylästä uuteen pikkukaupunkiin ystäväperheen innoittamana. Toki vanhempien uudet työpaikat olivat yksi tärkeä syy muuttoon.

Näyttäisi siltä, että taloon on muuttamassa lapsiperhe, kun katsoo tarkemmin tavaroita. Kyllä vain. Myöhemmin isoon taloon tulee muitakin asukkaita. Huoneista osa on vielä keskeneräisiä, mutta se ei haittaa perheen muuttoa. Kaikki ajallaan, pikkuhiljaa. Syksyn sateiden ja pimeiden iltojen aikana on mukava tehdä talo oman näköiseksi, kertoo perheen äiti. Oikein odotan puuhastelua ja ideointia, hän jatkaa. Haasteita isossa talossa riittää totta tosiaan.

Tavaroita roudataan sisään reipasta vauhtia. Niitä asetellaan paikoilleen, ja kohta paikkaa vaihdetaan. Sopisiko tämä tähän? kuuluu monta kertaa. Huh huijakkaa, miten vaikeaa voikaan olla löytää kaikille tavaroille oikea paikka. Ennen muuttoa perhe päätti luopua ikivanhoista olohuoneen huonokuntoisista huonekaluista. Nyt olohuone saa kotvasen aikaa olla ilman sisustusta. Mietitään harkiten mitä tarvitaan, perheen äiti kertoo. Taloon on hyvä tutustua ja tunnustella sen henkeä, ilmapiiriä.

Ja nyt on aika eisttäytyä: Perheen Liinu-tytär uudella kotiovellaan yhdessä kahden koiran kanssa. Vaalea koira on Kulta, tummempi Muru.

Ja tässä koko Kumpurannan perhe: Mikko-isä, Paula-äiti, lapset Liinu ja Tuure, sekä isovanhemmat Thelma ja Herbert. Niin, ja tietysti perheen koirat Kulta ja Muru!

Thelman ja Herbertin elämäntarina tulee vielä tutuksi monta kertaa matkan varrella. Siitä ei puutu eksotiikkaa eikä seikkailuja. He ova asuneet useissa maissa, mutta nyt muuttaneet poikansa perheeseen Siniseen taloon. Tervetuloa maailmanmatkaajat Thelma ja Herbert Villa Vilppulan naapuriin, tervetuloa koko Kumpurannan perhe tänne!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti