torstai 18. helmikuuta 2010

Iltasatuja ja dekkareita

Tyttöjen huone on vaaleanpunainen ja prinsessamainen. Kerrossänky tikapuineen on toiminut hyvin, yläpetille on aina tungosta. Valkoinen pulpetti on Fiona-mummin löytö, samanlainen on myös poikien huoneessa. Tässä huoneessa tehdään läksyt ja jutustellaan tyttöjen salaisuudet. Jos portaista kuuluu askeleita, salaisuudet kuiskutellaan ja portaiden alaosaan ovelle viedään kyltti:

EI SAA HÄIRITÄ!


Mustavalkoinen flyygelihuone on kaunis ja pelkistetty. Tunnelma siellä on mitä herkin, varsinkin kun Jatta tai Gun ovat soittamassa. Tällä kertaa Gun virittelee ilmoille operettisävelmiä. Hänelle musiikki on lähes jokapäiväistä, työstä rentoutumista ja suurta nautintoa. Vilppuloiden Lotta odottelee uutta viulua saapuvaksi, tilaus on harmi kyllä jostain syystä jäänyt hoitamatta. Jatta on luvannut skarpata.

Kirjahylly on vielä laittamatta lopulliseen kuosiinsa. Hyllyyn on tarkoitus koota aikuisten kirjat, lastenkirjat säilytetään muualla. Perheessä luetaan, jos suinkin on aikaa. Jukka rakastaa dekkareita iltalukemisena... usein mies uinahtaa kesken lukemisen, ja kirja lojuu somasti vatsan päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti