tiistai 23. helmikuuta 2010

Kesämuistoja

Kummallista miten näin upeana lumisena talvipäivänä voikaan muistella mennyttä kesää. Onko niin, että unelmoi siitä mitä juuri nyt ei ole. Kuka tietää. Talvi ja kesä ovat molemmat upeita vuodenaikoja, muistaa Jatta sanoa ääneen. Kesä ja pyörälenkit ovat minulle lyömätön yhdistelmä, Jatta huutelee Jukalle.

Muistathan katsella teiden varrella olevia kukkia, Jatta jatkaa. Tuo on aitovirna ja tuo violetti tuolla pelto-ohdake. Tunnistithan sinä? Maitohorsman minä tunnistan, tuskin muita, Jukka kommentoi. Riittää kun tietää rentun ruusun. :)

Tälle pyöräretkelle pääsi mukaan perheen lemmikki, suloinen valkoinen Karo-koira. Se istui Jatan pyörän korissa, milloin mitenkin. Välillä piti pysähtyä, ja asetella Karoa. Ihan turvaallisuuden nimissä.

Pyöräretki oli reippaasti yli kymmenen kilometriä. Kaunista maalaismaisemaa, öljysoratietä.

Jukka oli ottanut mukaan muutaman euron, ja vei Jatan jäätelölle Kaunisniemen kesäkahvilaan. Aurinko paistoi, Särkiselän vesi liplatti mukavasti. Hikikin tuntui otsalla. Oli kesäinen fiilis, onnellinen olo. Kotityöt odottivat, mutta nekin jaksaisi tämän jälkeen.
1 kommentti:

  1. Terveiset naapurikaupungista!
    Olipa jutussa ihanan kesäinen tunnelma!

    VastaaPoista