tiistai 9. helmikuuta 2010

Hedbergien/Vilppuloiden suku


Fiona ja Frans Hedbergillä on viisi lasta. Jatta on heidän liikunnanopettajatytärensä. Jatta on naimisissa Jukan kanssa ja heidän sukunimensä on Vilppula. Siitä myös nimi Villa Vilppula. Jukka on ammatiltaan arkkitehti, ja hänellä on oma arkkitehtitoimisto naapurikaupungissa Joensuussa. Jukka työskentelee myös etätyönä kotoa. Tämän mahdollistaa erittäin ammattitaitoinen työntekijäporukka Jukan firmassa, White Housessa.


Jatalla ja Jukalla viisi lasta: Rasmus, joka pelaa futista, Lotta, joka soittaa innokkaasti viulua ja suloiset kolmoset: Ossi, Pessi ja Peppi. Jokaisella lapsella on oma huone, kolmoset nukkuvat kaikki vaaleansinisessä lastenhuoneessa, toisessa kerroksessa. Perheeseen odotetaan au-pair tyttöä Irlannista Dublinista siinä vaiheessa, kun Jatta aloittaa taas työt äitiysloman jälkeen.


Hedbergien poika on nimeltään Hans. Hän on naimisissa Gunin kanssa. Hans ja Gun Hedberg asuvat kahden lapsensa, Liisan ja Lassin, kanssa Vaasassa. He vierailevat usein Vilppuloiden kartanossa, varsinkin loma-aikoina. Hansilla on Vaasassa valokuvausliike, Gun on puolestaan sisustussuunnittelija. Gun työskentelee freelancerina ja tekee sisustussuunnitelmia televisioon ja muutamaan sisustuslehteen. Kun Villa Vilppulan sisustus on saatu hyvälle mallille, luvassa on sekä tv-kuvaus että juttu suosittuun sisustuslehteen Unelmaan. Myös Jukan arkkitehtitoimisto White House saa palstatilaa.


Fionan ja Fransin Lulu- tytär asuu miehensä Matin ja lastensa Einon ja Amandan kanssa Belgiassa . Brysselistä on tullut heidän kotikaupunkinsa Matin työn myötä. Hän toimii EU-virkailijana, ja Lulu on kotiäitinä. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta. Lulu antaa pianotunteja iltapäivisin lähellä olevalla koululla, ja nauttii muutamasta viikkotunnista soiton ja lasten parissa .Työ jää tauolle vauvan synnyttyä.


Hedbergien kaksi nuorinta lasta ovat kaksoset ja opiskelevat vielä. Hasse on tällä hetkellä vaihdossa Ranskassa ja Hilppa lopettelee lukujaan Helsingin yliopistossa. Vilppulan väki odottelee heitä luokseen aina innolla. He tuovat mukavan tuulahduksen opiskelijoiden maailmasta tuomalla kavereitaankin mukanaan visiitille. Toisaalta kaksoset nauttivat suunnattomasti rauhallisesta elämästä Villassa…..kunnes taas mielellään palaavat pääkaupunkiin opintojensa ja opiskelukavereittensa luo.


Elämä Villa Vilppulassa on aika ajoin hyvinkin vilkasta. Ruokaa kokataan paljon sekä ulkona patiolla että Villan keittiössä. Iso puutarha on aarre kesäaikaan, joskus katetaan pöytä myös parvekkeelle. Hans, suvun valokuvaaja, on myös armoitettu ruuan laittaja, kokki Kolmonen. Hänen kätensä loihtivat herkullisia suussa sulavia ruokia. Meren äärellä asuminen on innostanut hänen perheensä nauttimaan kalaruuista, joten niitä on myös usein tarjolla hänen kokkausvuorollaan Villa Vilppulassa. Vaasan torilta perhe ostaa aamuisin tuoretta kalaa, mikä suorastaan harmittaa sisämaassa asuvia sukulaisia. Kunpa mekin, on usein kuultu tokaisu kalaruuista pitävälle Vilppulan perheelle. Fiona ja Frans Ahvenanmaalla asuvina hallitsevat” kalakulttuurin”. Heidän herkkujaan ovat myös äyriäiset ja etanat. Rapujuhlat Villa Vilppulassa kokoavat suvun koolle loppukesästä. Elokuun tunnelma on aina ikimuistoinen, silloin heitetään hei kesälle ja annetaan syksyn hiipiä mieleen. Upeita juhlia, joista myöhemmin lisää.

2 kommenttia:

 1. Ihana ! ♥ Asta, sie kyl osaat. Ja ihana talo <3

  T. Aura, 1 - 2 luokal opetit mua

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aura käynnistäsi täällä
  Villa Vilppulassa.
  Ilahdutit!

  VastaaPoista