sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Terassille nimi

Paavo tuli tapojensa mukaan näin sunnuntaiaamunakin puotiinsa hyvin aikaisin, jo kukonlaulun aikaan. Hyllyt tuli saada kuntoon ennen ensimmäisiä asiakkaita. Kesäpyhäisin liike aukeaa klo 12, jolloin asiakkaat tosin vasta heräilevät päiväänsä ja miettivät mitä tehdä. Ruuhkaisinta on tuossa kolmen tietämillä ja juuri hetki ennen puodin sulkemista.

Paavo kuuli yläkerran terassilta iloista puheen sorinaa ja hersyvää naurua. Oli tultava ulos ja kurkistettava mitä terassilla oikein tapahtuu. Hertsileijaa, hupsansaa, siellähän Villa Vilppulan naiset seistä töröttivät rivissä kaidetta nojaten. Heissan Paavo, välkommen hit, ropade Gun. Welcome my friend, jatkoi Linda.Tervetuloa nimitalkoisiin, pyysi Ellen. Et voi kieltäytyä, kun näin iso joukko kaunottaria kutsuu, jatkoi Jatta.

Paavo jäi kuin jäikin jatkamaan puotiin hommiansa. Ahkera ja kaikin tavoin tunnollinen kauppias tekee pyhänäkin työtään täydellä sydämellä, sen kaikki ymmärsivät.
Sitten päästiinkin asiaan, eli naisjoukko oli koolla nimmaritalkoissa, sillä pitihän uuden terassin saada arvolleen sopiva nimi.
Hilppa ehdotti ensin. Hän heitti ilmoille nimen, joka liittyy oleellisesti alakerran puotiin:

Paavon pysäkki!

Ei hassumpi, kuului monen suusta. Tuosta kauppias varmaan ilahtuisi.

Gun pysytteli valitsemassaan värimaailmassa ja heitti ilmoille muutaman vaaleanpunaisen ehdotuksen:

Flamingo
Pinkki
Vanamo
Hattara


Linda ihastui terassin ruusuihin niin paljon, että hänen ehdotuksensa oli arvattavissa:

Rosegarden

Kesäisen kaunis nimi, herkkä, lindamainen....

Taukopaikka, Tarinatupa, Taukoterassi, Pysäkki.......Fillari, nimiä tuli hetken kuluttua aivan solkenaan. Miten näistä nyt sitten voidaan valita se yksi, ainoa, juuri tälle terassille parhaiten sopiva nimi?

Paavon puotiin tuli asiakkaaksi naapurin Asta-rouva lastenlastensa kanssa. Kun he kuulivat, että terassille keksitään nimeä oikein talkoovoimin, oli sopiva hetki heidänkin avata sanainen arkkunsa.
Weksu ja Tottis ehdottivat oitis kahta nimeä:

Aurinkopaikka
Sunplace

Hei mutta siinähän on mainio nimi, sekä suomeksi että sama englanniksi, ilahtui Fiona-mummi.
Täällä terassillahan kaikuu niin Lindan "irlannin kieli" kuin meidän "karjalan kieli".

Gun innostui. Aurinkopaikka, Sunplace, hän makusteli sanoja. Mieleen palasi aurinkoinen ilta, jolloin pidettiin terassin avajaisjuhlat.
Täydellistä!
Gun lupasi tehdä terassille nimikyltin

AURINKOPAIKKA

SUNPLACE

TERVETULOA/WELCOME

Turistitkin ymmärtävät, missä taukoa pitävät, kun kylttiin tulee nimi myös enlanniksi.

Paavo ja terassin naisväki kiittivät poikia, Weksua ja Tottista. Nimiehdotus myös palkitaan, sanoi Paavo hymyssä suin. Teille on luvassa isot irtokarkkipussit, kun tulette seuraavan kerran käymään.

Nam, sanoivat pojat kuin yhdestä suusta!

1 kommentti: