torstai 21. lokakuuta 2010

Linda, Linda...

Kodinhoitaja Linda Spencer on Irlannin lahja Villa Vilppulalle, sillä niin ihana kotiapu ja ystävä hän on talon väelle. Lastenhuoneen pikkuväki on päivittäin hänen hellässä huomassaan. Linda nostelee tottuneesti pienokaisia syöttötuoliin, potalle, kylpyyn, sänkyyn ja leikkeihin. Ääntä, itkua, jokeltelua ja hymyjä riittää aamusta iltaan.

Lastenhuoneessa on upouusi pehmeä matto, joka on Jatta-äidin käsialaa. Unelma sinivalkoisesta lastenhuoneesta toteutui maton vaihdon myötä. Pienen pienet jalat tassuttelevat mielellään pehmeällä uudella nukkamatolla, eikös vain ?
Jatta tietää mikä on pienokaisille parhaaksi.

Lindan siivousurakka alkaa usein Vilppuloiden äidin ja isän makuuhuoneesta. Laatikot tursottavat vaatteita ja niitä on jätetty tuoleille lojumaan. On tainnut tulla isäntäväelle kiire töihin. Niin tyypillistä ja toisaalta niin tavallista, kuten muissakin lapsiperheissä.
Linda tuulettelee innokkaasti petivaatteita ja pitää huolen raikkaasta huoneilmasta.
Imuri laulaa ja pölyriepu huiskaa ahkerasti.

Tänä aamuna kylpyhuone näytti näin siistiltä, ja pyykitkin oli silitetty ja viety paikoilleen kaappeihin ja laatikoihin. Siivous ja pyykkääminen onnistuvat vasta pikkuisten käytyä aamunsuun unilleen. Aikamoista rumbaa ja asioiden priorisointia tämä kodinhoito, vai mitä? Tuttua, tuttua, sanovat useat kokemuksen rintaäänellä.

Alakerran flyygelihuoneessa on tuttuun tapaan rauhallinen tunnelma. Musiikki soi ja juttu luistaa. Jatta-äiti ei olekaan lähtenyt töihin, vaan rentoutuu hetken muilta töiltään aikuisten seurassa. Hänellä on juuri nyt syysloma koulusta, joten on hyvä ladata akkuja.
Kummallista miten rauhoittava olo tulee, kun avaan musiikkihuoneen oven, hän sanoo.
Mieli rauhoittuu ja olo rentoutuu.

Linda on siivonnut tyttöjen huoneen edustuskuntoon....hetkeksi. Kohta vaaleanpunaisessa huoneessa on menoa ja meininkiä. Musiikki soi ja tyynyt saavat kyytiä. Supistaan ja kikatetaan, popcorneja lattialla, cd-levyjä siellä täällä.....onhan syysloma, ja lapset kotona. Ulkona sataa räntää ja välillä vettä, joten nyt ollaan paljon sisätiloissa.

Jukka tutkailee vielä kesäkukkia, jotka nuokkuvat laatikossa. Syksyn tuuli, kylmyys ja myrskyt muuttavat puutarhan kovin alastoman näköiseksi. Viimeiset lehdet on vielä haravoitava ennen kunnon lumisateita.
Hyvästi kesän kukat ja hyvästi lämpimät säät!
Hyvästi syksyn upeat värit!
Tervetuloa valkoinen pehmeä lumi!

4 kommenttia:

 1. Linda voisi poiketa joskus meilläkin :-) melkoinen tehopakkaus!

  VastaaPoista
 2. Tiina hei! Siivouksen saa ihan "irlannin" kielellä.
  :-)

  VastaaPoista
 3. Olipas täällä kaikkea ihanaa jälleen! Tuo MÖKÖ-kivi olisi tarpeellinen joka huushollissa!

  VastaaPoista
 4. Pikkusisko hei! Meillä on sellainen oikeasti.Kivi on käteen sopiva, keittiön pöydällä, aina saatavilla. Mitä useammin käyttää, sen sileämmäksi kiven pinta muuttuu. Mökö-kivi antaa energiaa.

  VastaaPoista