lauantai 9. lokakuuta 2010

Siivous- ja tapiseerauspäivä

Paula on Sinisen talon tehopakkaus, jolle yksinkertaisesti on kerääntynyt normaalia enemmän energiaa. Hän on Koivukujan koulun keittäjä ja siistijä, mutta hoitelee siinä sivussa isoa kartanoaan suurella rakkaudella. Tänään on se päivä, jolloin Paulan mottona on monen p-kirjaimen lausahdus:
Pölyt pois ja puhdasta pirttiin!
Hänen siivouspäivänsä ei ole suinkaan otsa-kurtussa- päivä. Ei sinnepäinkään! Stereoihin hän valitsee aivan ensimmäiseksi mukaansa tempaavaa musiikkia, jonka tahdissa siivous etenee luonnikkaasti.
Chifonette-liina heiluu sinne tänne tehden puhdasta jälkeä. Uudet pinnat saavat säihkyvän puhtaan ilmeen, ja kaakeleissa voi lähes peilata hiuksensa.
Joskus mietin mikä minut saa niin usein siivoamaan tai kohentelemaan paikkoja täällä kotosalla, Paula pohdiskelee. Taidan olla niitä ihmisiä, jotka yksinkertaisesti vain rauhoittuvat ja rentoutuvat siistissä ympäristössä. Kodin kaaos on minulle myös mielen kaaos, vai miten sen nyt pähkäilisin. Kaunis siivottu tila antaa energiaa toisin kuin sekainen hyrskynmyrskyn tila. Juuri niin, kaunis koti on iso ihana energian lähde. Toki siihen liittyy olennaisesti myös perhe, Kultaa ja Murua unohtamatta.

No johan minä nyt innostuin filosofoimaan, Paula miettii. Ja vieläpä näin arkisen työn äärellä. Mutta hei, siivoushan voi heittää uusia ajatuksia ilmoille, Paula myhäilee itsekseen.
Tämän syksyn viimeinen ikkunanpesu-urakka on alkamassa. Kaikki pinnat pestään puhtaiksi ennen pakkasen tuloa. Tällä kertaa otankin vaarin lääkärituttavan pesuohjeesta: mikrokuituliinalla ja vedellä lika pois, ja lopuksi kuivataan toisella mikrokuituliinalla. Näin ei tule raitoja ikkunoihin, ja työ on helppoa. Uskomatonta miten tuo ohje toimii. Siis ei Fairy-vesiä eikä muita pesuaineita, ei ensinkään. Puhdasta tulee pelkällä vedellä! Näin kertoi vuosien kokemuksen rintaäänellä naapurikunnan Markku-lääkäri, joka pesee kotinsa ikkunat omaksi ja vaimonsa iloksi.
Kyllä Reetan kelpaa!

Mikko tuli yläkerrasta matto harteillaan ja mattopiiska kainalossaan. Suuntana oli arvartenkin ulko-ovi ja mattojen tamppausteline. Samalla hän pyörähti Paulan edessä muutaman kerran tehden komean askelkuvion. Keittiön raitamattokin sai kyytiä. Varo, varo Mikko, ettei matosta lennä pölyä tänne sisälle, Paula huuteli imuroidessaan. Sinä se jaksat intoilla pölystä etkä huomaa hienoa koreografiaani, Mikko vastaa.

Alta aikayksikön Mikko nappasi Paula-vaimonsa käsivarsilleen ja pyöritti koreografioitaan argentiinalaisen tangon tahdissa. Matto lojui lattialla, imurikin oli sammutettu.
Ilmassa ei ollut pölyä, vaan tangon tulista taikaa.
:)

Paula ja Mikko päättivät jatkaa vielä Liinu-tyttären huoneen laittamista. Huone sai kauniit vaaleanpunaiset tapetit, joissa on sinivalkoinen koristekuvio. Liinu oli itse valinnut ne forssalaisesta liikkeestä sukulaisreissullaan. Paula-äiti ompeli pitkät verhot, ja ne toivat huoneeseen kaivattua lämpöä ja kodikkuutta. Maton Liinu nimesi vaahtokarkkimatoksi,
kun se on niin makee!

3 kommenttia:

 1. Ja kyllä siivous sujuu. Hyviä vinkkejä. Kiitos.
  Ihanaa luettavaa.
  Jatkoa odotellen.
  T: eila.

  VastaaPoista
 2. Eila, meillä pestiin ikkunat kuten Sinisessä talossa Markku-lääkärin reseptillä, ja puhdasta tuli!

  VastaaPoista