sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sydämellisesti tervetuloa!

Koivukujan koulun liikuntasalissa oli iloisen jännittynyt tunnelma sunnuntaina 10.10.10. Tuo maaginen päivämäärä innosti koululaisia, heidän vanhempiaan ja koulun henkilökuntaa järjestämään yhteisen juhlan. Sydän-teema toistui mitä erilaisimmissa muodoissaan niin lauluissa, leikeissä, puheissa, runoissa kuin salin koristelussakin.

Pienet piiperöiset ja vähän isommatkin lapset asettuivat somaan sydänmuodostelmaan salin lattialle. He esittivät runoja ja laululeikkejään hellyttävästi, suorastaan sydämeen käyvästi. Ohjelmaa oli harjoiteltu monta kertaa, uudestaan ja taas uudestaan. Harjoitus teki mestareita, eikä aplodeista ollut tulla loppua. Hauskin kohta oli ehdottomasti estraadilta poistuminen, kun isommat lapset kantoivat vauvoja sylissään ja pienet kävalytaitoiset taaperoiset juoksivat kuka minnekin. Vilske oli melkoinen.

Klaara-ope heitteli sydänmuodostelmaan oppilaiden kuvataidetunnilla tekemiä punaisia sydämiä. Sydänsade oli kaunista katseltavaa.

Aikuiset olivat perustaneet "Hilmat ja Hermannit"-kuoron, jonka ensiesiintyminen oli tänään 10.10.10. Musiikinopettaja Heikki, tuttavallisemmin Hessu, johti kuoroa ja Gun tottuneeseen tapaan toimi säestäjänä. Kuoro ilahdutti yleisöään iloisen hauskoilla lauluillaan ja toisaalta tunnelmallisilla evergreeneillään. Voi miten kaunista, huokailivat etupenkin naiset. Tunnelmallista, sanoi harmaapukuinen herra. Hyvä Hilmat, mainiota Hermannit, huusi reipas nuori mies pieni poika sylissään. Taisipa sama mies vislata kuuluvasti huutonsa perään.

Tunnelma oli katossaan kuoron lopetettua laulunsa. Oli kiitosten ja kumarrusten aika.

Hyvä me! Hyvä Hilmat ja Hermannit, mietti Hessu aplodien tahdittamana. Tälle kuorolle taitaa pukata uusia keikkoja, tuumi puolestaan Gun. Niin sydämellinen oli tämän ensimmäisen esityksen vastaanotto.

Lopuksi koko esiintyjäjoukko kokoontui lavalle yhteisesitykseen, potpuriin, jossa laulettiin lauluja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Juhla oli onnistunut, ja se antoi iloa syksyn myrskyiseen päivään. Salin ikkunoista näkyi miten myrsky riepotteli puita ja sai aikaan melkoisen lehtisateen. Sisällä juhlasalissa oli lämmin ja sydämellinen tunnelma.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana aamun aloitus, kiitos, tästä on hyvä lähteä omiin töihin.

  VastaaPoista
 2. Mare, sinulle hurmaavaa tätä aamua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas tästä aamuisesta lukuhetkestä.

  VastaaPoista
 4. VillaVilppulan ja Sinisen talon 50 asukasta plus Asta toivottavat Eila sinulle mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista