sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Naisten kekkerit

Villa Vilppulan ja Sinisen talon ihanaiset 12 naista viettivät yhteistä Hyvän olon - iltaa. He kokoontuivat Koivukujan koulun juhlasaliin, jonne Gun oli järjestänyt viihtyisän Unikko-kankaalla koristellun nurkkauksen.

Illan teemoja olivat Kiireettömyys, Liikunnan ilo, Intialainen päänhieronta, Arjen onni ja Rentoutuminen. Aiheet oli huolella valittu. Mainio idea oli se, että teemojen alustajina toimivat tämän joukon naiset, kuinkas muuten. Asiantuntemusta löytyy omasta takaa myös muille jaettavaksi.

Fiona-rouva mietti omaa nuoruuttaan. Ei ollut tarjolla muodikasta itämaisuutta, nauru- ja kosketusharjoituksia, vyöhyke- ja aromaterapiaa, hiljaisuuden retriiteistä puhumattakaan. Sen sijaan oli mustikka- ja puolukkaretkiä metsään tai ajettiin pyörillä pitkin kyläteitä pyörähtämään lavatansseihin.

Jatta- maikka laittoi rentoutuslevyn soimaan taustalle. Istu ja nauti, hän aloitti. Rentoutuminen järjestelee asioita mielessäsi, ja samalla keräät voimiasi. Rentoutuessa näkee sydämellään. Kiire ja stressi irrottavat otteen, ajatukset selkiävät, luovuuskin herää eloon, hän innosti.

Kiire on meille jokaiselle omakohtaisesti tuttua, Thelma päivitteli. Se ei katso ikää. Arkeen palatessa harmittaa, kun kesämökillä kalat jäivät järveen tai ulkomaanmatkalla aika ei riittänyt kaikkin mahdollisiin nähtävyyksiin.

Klaara-ope imi tietoa ja vinkkejä illasta minkä kerkisi. Olen oppinut, että rentoutuminen edesauttaa kehoa ja mieltä toipumaan rasituksista, löytämään uutta, hän kiteytti.
Loistavaa Klaara! Puuhakas rehtorikin on ollut hyvässä opissa.

Tunnelma oli leppoisa, Hyvän olon- ilta hemmotteli jokaista.

Jatta lupasi jumppamaikkana järjestää koululle jumppailtoja, joissa tutustutaan myös uusiin trendeihin.

Kuvataideopettaja Marjaana toivotti naiset tervetulleiksi viikon kuluttua alkavalle huovutuskurssille. Innostus oli melkoinen, sillä nyt voi saada ideoita joululahjoiksi. Kätten työt ovat parasta terapiaa, Marjaana totesi lopuksi.

Intialaisesta päähieronnasta kertoi kampaajarouva Ellen, jonka punainen kiharapilvi heilui veikeästi kerronnan tahdissa. Hän aloitti oman puheenvuoronsa seuraavasti: Tiesitkö, että intialainen päänhieronta vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla? Stressin kuormittamalta alueella poistuu tehokkaammin kuona-aineita ja hapen kulku paranee. Se toimii kokonaisvaltaisesti ja vähentää kehon ja mielen stressitiloja.
Toki hoito sopii mainiosti myös hemmotteluun!

Gunin jäykät niska- ja hartiaseudun lihakset saivat hellän käsittelyn. Sisustusarkkitehdin mieliharrastus, pianonsoitto, tekee hartioihin omia jännitteitä.

Ellen kertoo miten moni saa hoidon myötä rauhallisen ja syvän unen. Näin se vaikuttaa myönteisesti unen laatuun. Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä ja lisää itseluottamusta. Sanalla sanoen, se eheyttää!

Minulla on taas paljon tuliaisia kotiin Dubliniin vietäväksi. Tarkoitan tuliaisilla näitä iki-ihania keskusteluja naisten kanssa. Aiheet ovat kansainvälisiä, meitä kaikkia naisia koskevia. Toki kansallisia eroja kuuluukin olla kulttuuritaustojen erilaisuuden vuoksi.
Sain illasta paljon mukaani!
Ja tämän marimekko-kuvan lähetän heti tilaisuuden päätyttyä Mary-ystävättärelleni Irlantiin.

3 kommenttia:

  1. Hauskaa! Nyt jään odottelemaan sitä huovutuskurssia!

    VastaaPoista
  2. Voi, miten ihania naisia koolla! Tahtoo mukaan ihan ehdottomasti!

    VastaaPoista
  3. Heipparallaa Pikkusisko ja Mare! Mukava, että hyvä olo tarttuu.

    VastaaPoista