lauantai 27. maaliskuuta 2010

Taidetta ja tapetteja

Villa Vilppulassa jatkuu remontti. Nyt ullakkokerroksen vinoseinäinen "taidehuone" on tapetoitu. Jatta ja Jukka olivat asialla, kuinkas muuten. Sisustussuunnittelija Gun oli saanut loistoidean tapetista, joka sopii hauskanmuotoiseen pyöreäikkunaiseen huoneeseen. Hän päätyi kullanhohtoiseen ilmeeseen ja rauhalliseen tunnelmaan. Rekvisiittana on ainoastaan valkoiset tulppaanit.

Selkeää, kaunista, täällä sielu lepää, aisti Ellen-rouva astuessaan sisään. Huoneen uusi ilme selvästikin inspiroi häntä. Hän innostui Jatan maalausvälineistä ja halusi heti kokeilla niitä. Kiharahiuksinen kampaaja tekee taidetta työssään ja vapaa-aikanaan. Hiusten leikkaus, muotoilu ja värjäys ovat arjen taidetta parhaimmillaan siinä missä öljy- ja vesivärityötkin.

Ullakkohuoneeseen kantautui rappusista korkokenkien kopinaa. Talon yhdeksästä huoneesta juuri tämä on nyt suosittu. Naisväki kokoontui ihastelemaan huoneen uusia tapetteja ja keskustelemaan kaikille mieluisasta aiheesta, taiteesta. Mikä teos on yksi ylitse muiden? tiedustelee Jatta muilta. Jopas heitit vaikean kysymyksen ilmoille, oli Ellenin vastaus. Tai no, Tyttö ja korvakoru-teos on yksi herkänkaunis, salaperäinenkin teos. Johannes Vermeerin maalausta jaksaisin katsella loputtoman pitkään.

Helene Schjerfbeckin ihailijoita ovat kaikki talon naiset. Hänen elämänkertansa on heille tuttu, samoin lukuisat maalaukset. Helenen liikkumista haittasi koko elämän lonkkavamma. Lapsuuden leikeissä hän oli usein sivustaseuraaja, mutta painoi tarkasti mieleensä kaiken näkemänsä.
"Tanssikengät" on hänen nuoruudentyönsä, jossa hän kuvaa serkkunsa Esterin tähtihetkiä, hienojen, valkoisesta silkistä tehtyjen tanssikenkien sovitusta.

Upeaa tuollainen toisen onnenhetken myötäeläminen, toteaa juuri paikalle tullut Fiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti