sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Tervetuloa Paavon Puotiin ostoksille!

Lähikauppa on avannut ovensa iloisissa tunnelmissa. Herkullisen värikäs ilme ilahduttaa niin kauppiasta kuin asiakkaitakin. Hyllyiltä puuttuu vielä tavaroita, sillä ahtaajien lakko teki tepposensa myös Paavon Puotiin. Osa tavaroista on satamassa, mutta nyt jo hyvää vauhtia tulossa Vilppulankujan lähikauppaan.

Vilppuloiden Jatalle ja Jukalle Paavo Pouta on jo vuosien ajalta tuttu. Hänhän piti liikettä puolen kilometrin päässä Tehtaankadulla. On mukava asioida liikkeessä, kun kauppias on tuttu. Saan aina niin hyvän palvelun, Jatta jatkaa. Nykyisten hypersupermaximarkettien aikaan tuntuu hyvältä, kun juuri minua palvellaan. Voin kasvotusten kertoa kauppiaalle mahdolliset toiveeni. Jos haluan ruokapöytääni eksoottisia hedelmiä tai luomujuureksia, Paavo tilaa niitä. Juustovalikoimiin esimerkiksi voin vaikuttaa, tai vaikkapa ruisleivän ruisprosenttiin. Olen täysjyvätuotteiden puolesta puhuja, joten niitä pitää olla aina saatavilla. Hevi- osasto on Paavolle kunnia-asia. Hedelmiä ja vihanneksia onkin Paavon Puodissa paljon.

Kauppapuoti sijaitsee aivan Villa Vilppulan vieressä. Rakennusten väliin jää suuren suosion saanut punainen puhelinkoppi. Kaupan yläkerrassa on terassi, jonne asiakkaat voivat mennä lämpimän sään aikaan juomaan kupposen kahvia, teetä tai kaakaota. Paavo toivookin, että asioitaisiin kiireettömästi ja nautittaisiin puodin herkuista terassilla. Näin myös niin tärkeä sosiaalinen kanssakäyminenkin tulisi hoidettua. Miten mukava kotiäitien on vaunutella pienokaistensa kanssa kaupalle ja istahtaa yhdessä terassille. Samalla hoituvat kuulumiset. Eläkeläisille puodin terassista povataan nyt jo must-paikkaa.
Aika näyttää.


Puodin karamellipurkki on varmasikin lapsille mieleen. Edellisessä liikkeessä leppoisalla Paavolla oli tapana antaa lapsille maistiaisnamuja. Vain muutama. Hän kyllä tiedusteli ensin vanhemmilta saako antaa. Hän jaksoi muistuttaa, että karkin syönnin jälkeen on pestävä hampaat tai ainakin syytä ottaa Xylitol-purukumi.

Supermarketeissa ei ole Paavoja!


Lulu on tullut asioimaan liikkeeseen. Hänellä ja Paavolla kehkeytyy keskustelu luomutuotteista. Paavo tietää, että suomalaisista maatiloista vajaat kuusi prosenttia on luomutiloja. Lulu ei osaa sanoa vastaavaa belgialaisista tiloista, vaikka asuukin Brysselissä. Otan selvää, hän sanoo. Hän kyllä tietää luomutuotannon periaatteet: luonto säilyy puhtaana ja elinvoimaisena, vältetään keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita ja säästetään energiaa. Meillä on myynnissä vapaan kanalan munia, jatkaa Paavo. Jokainen osto on valinta, itsestä riippuu onko se ympäristöä säästävä valinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti