tiistai 23. maaliskuuta 2010

Uudet matot

Jatta on ahkeroinut Tiina-ystävättärensä kanssa Taitokorttelissa Joensuussa. Ystävällisten taitajien opastuksella mattojen kutominen on sujunut joutuisaan. En voi uskoa, että ensikertalainen voi levitellä kutomiaan mattoja , Jatta kummastelee. Mutta hei, minähän onnistuin! Kerrankin osasin olla ennakkoluuloton, tartuin ihan uuteen haasteeseen!! Keittiön mustavalkoraitainen matto on niin Jatan näköinen.

Hän rakastaa raitoja!

Yläkerran ullakkohuone sai beigen maton. Huoneessa on tarkoitus säilyttää vaalean herkkä pelkistetty ilme. Aikaanaan seiniä tapetoidaan, harkiten. Vielä ei ole ennätetty tapettikauppaan, mutta kaikki aikanaan.

Vierashuoneen valkoinen matto on unelma. Se sopii valkoiselle lattialle, on pehmeä ja raikas. Kun minä aikanaan tein mattoja, ne olivat aina iloisenvärisiä räsymattoja, Fiona tokaisee. Ne kertoivat perheen elämästä: tuo raita on Lulun kukkamekosta, tuo Fransin ruutupaidasta. Mattoja louskuttaessa tuli joskus kyynel silmäkulmaan, kun matonkuteet muistuttivat menneistä ajoista.

Matoissa voi olla historian havinaa, perheen elettyä elämää!


2 kommenttia:

  1. Kiva kun kävit Jussinkaskessa vierailulla!! Kun harrastan tuota 1:1 väkerrystäkin ,niin ei ehdi ihan kaikkia uusia blogeja löytämään - kun tulee siis pyörittyä erilaisissa käsityöblogeissakin.

    Täällähän on vaikka kuinka paljon kaikkea ihanaa. Tuo keittiö on tosi raikas, mustavalkoinen matto sopii tosi hyvin, ja kivat nuo pienet punaiset piristeet, roskiksen kansi, maustemylly, patalaput !!

    VastaaPoista
  2. Kivoja mattoja. Keittiö on kyllä ihanan moderni. Matto kivasti piristää ja jykevöittää tilaa entisestään.

    VastaaPoista