lauantai 20. maaliskuuta 2010

Villa Roosa

Villa Roosa! Siinä se seistä töröttää uudella nimellä tyttöjen vaaleanpunaisessa huoneessa. Ihastuttava nimi, Lotta hihkuu. Nimi on niin pinkki kuin vain voi olla, Amanda jatkaa. Miten ihmeessä Tiina keksi nukkekodille niin osuvan nimen? Maisa ihmettelee. Jatta-äiti puuttuu tyttöjen jutusteluun. Tiesittehän, että tuo nimiehdotus oli ensimmäinen virallinen ehdotus. Kovin harva tietääkään, että Unelmien Koti-lehdessä oli maininta teidän tyttöjen pikku kisasta: Mikä nukkekodille nimeksi? Tiina sen oivalsi, kiitos sinne Tiinan blogiin. Olet sananikkari. :)

Villa Roosan nimi poiki monta ihanaa juttua tyttöjen huoneeseen ja heidän jutusteluunsa. Mitä vaaleanpunaista sinä tiedät? kyseli Maisa tytöiltä. Flamingon ainakin, Lotta innostui. Se onkin upea lintu, herkän ja uljaan näköinen pitkine jalkoineen, kuului Lulu-tädin kommentti viereisestä huoneesta. No, mutta ovathan pikku porsas ja Vaaleanpunainen Pantterikin pinkkejä, huomasi Lotta.

Villa Roosan nimileikki sai aikaan mieluisan remontin tyttöjen huoneessa. Isä-Jukka tapetoi huoneen peräseinän Lotan jo aiemmin valitsemalla raitakuvioisella tapetilla. Se tuo selvästikin lämpöä huoneeseen, ja valkoinen raikas ilme säilyy, oli Gunin kommentti. Hän taitaa sisustuksen salat ammattinsakin puolesta. Jatta-äiti oli käynyt naapurikaupungissa Tiina-ystävättärensä kanssa kutomassa pehmeän vaaleanpunaisen maton huoneeseen. Sitä kaikki ihastelivat ja tunnustelivat. Todettiin nappivalinnaksi.

Villa Roosan tupaantuliaisia julistettiin väriteeman mukaan makeilla hattaroilla. Varaston alimman hyllyn alimmaisesta laatikosta kaivettiin esiin perheen 10 vuotta sitten hankkima hattarakone. Se pestiin käyttöön ja päätettiin jättää keittiön kaappiin vappua odottamaan. Uskomatonta, puolentoista kuukauden kuluttua pitäisi kaivaa esiin keväthepeneet ja vappurekvisiitta. Millaisessa säässä tuota kevään upeaa juhlaa mahdetaan viettää? Isojen lumivuorten keskelläkö? Jospa ei sittenkään.

AINAHAN SE KEVÄT KEIKKUEN TULEVI!

1 kommentti:

  1. Herkullinen postaus! Nam!
    Tuo takaseinän tapetti on kyllä ihana.
    Ja matto kruunaa huoneen ilmeen.
    Voiko nukkekodissa olla nukkekoti, miettivät täällä pienet pojat :-)

    VastaaPoista