tiistai 16. maaliskuuta 2010

Welcome to the kitchen

Ladies and gentlemen, welcome to "my" kitchen! Näillä sanoilla Linda toivottaa meidät tervetulleiksi kurkistamaan talon sydämeen, kauniiseen keittiöön. Hetkeä aiemmin tuo irlannitar istui vielä ompelukoneen ääressä ja ompeli yllään olevan esiliinan ja liinavaatteita vauvoille. Sänkyihin hän innostui ompelemaan tyynyjä, kun nyt kerran pääsi vauhtiin. Näin hän kertoi innostustaan.

Tänään, tiistaina, perhettä hemmotellaan tuoreilla sämpylöillä. Resepti on Fionan, sillä irlantilaiset syövät mielellään vain vehnäjauhoihin tehtyjä toasteja tai muuta leipää. Siispä kunnon suomalainen resepti, jossa käytetään kolmen jauhon seosta : sämpyläjauhoja, hiivaleipäjauhoja ja vähän grahamjauhoja, kun niitä sattui olemaan pussin pohjalla.

Fiona, voiteletko sinä sämpylät ennen uuniin laittoa? Linda kyselee. En, kuinka niin? Onko se irlantilainen tapa? jatkaa Fiona. Ajattelin vain....osa tuli jo voideltua, Linda huikkaa. Kyllä ne maistuvat voideltuna tai ilman, päättää itse leipuri. Mitäs tässä kyselemään.

Sämpylät ja tee ovat lyömätön yhdistelmä. Tervetuloa kello viiden teelle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti